Vojtik | | U13

U12: národní festival v Ostravě

Zápasy v základní skupině... Jižní Supi vs. SAM Brno 65:68 po prodloužení Ostrava nás po příjezdu přivítala sprškou vytrvalého jarního deště a podobně začalo i naše první utkání. Než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme ve třetí minutě 0:10. Po důrazné domluvě během oddechového času se výkon kluků zlepšil a hrozivý náskok jsme postupně st

U12_festival_soupiska

Zápasy v základní skupině...

Jižní Supi vs. SAM Brno 65:68 po prodloužení

Ostrava nás po příjezdu přivítala sprškou vytrvalého jarního deště a podobně začalo i naše první utkání. Než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme ve třetí minutě 0:10. Po důrazné domluvě během oddechového času se výkon kluků zlepšil a hrozivý náskok jsme postupně stahovali. V poločase byl rozdíl pouhých 6 bodů. Celou druhou půli jsme hráli velmi aktivně v obraně  i útoku a soupeře zneklidněli, i přes jeho zataženou obranu, hraničící se zónovou. 20 vteřin do konce bylo skóre vyrovnané 60:60 a měli jsme míč v držení! Bohužel, Robin poslední nájezd na rozdíl od tří předešlých neproměnil a šli jsme do prodloužení. V něm jsme se v útoku lekli možnosti výhry, alibisticky se zbavovali balonu a koukali, co kamarád vymyslí. Přesto až do poslední minuty byl stav vyrovnaný, v úplném konci byl soupeř o trochu víc hladový po výhře a zvítězil 68:65.

Hodnocení zápasu: nebýt katastrofálního začátku, vyhráli bychom utkání v běžné hrací době. Za nasazení v obraně od 3. minuty si zaslouží pochvalu Štěpán, Matěj, Robík a Martin. Honza Hron zase za spoustu úspěšných doskoků v poslední čtvrtině. ale i všichni ostatní se snažili a bojovali. Snad jim tenhle nešťastný začátek zůstane na dlouho v hlavách jako memento a nebude se opakovat! Když i vylepšíme šestky (46/17), můžeme opravdu směle hrát s kýmkoli.

Body: Robin 17, Patrik 10, Vojta Janota 9, Matěj 6, Vojta Hajič 5, Adam 6, Honza Čapek 4, Honza Hron, Štěpa, Oliver  a Luki 2 body

Jižní Supi vs. BCM Olomouc 89:39

Soupeř z Holomóóóce měl být podle papírových předpokladů slabší (prohra s Brnem o 60). Přesto jsme varovali borce, aby soupeře  nepodcenili a hráli od začátku naplno. Výsledek = prohra v první čtvrtině o 2 body po tragické obraně! Tohle by se nám fakt stávat nesmí! Následovala opět důrazná domluva, podstatně koncentrovanější výkon druhé pětky a poločasové vedení o 27 bodů. V druhém poločase už kluci pokračovali v nasazení a soupeř neměl moc co nabídnout.

Supí střelci: Robík 18, Patrik 17, Honza Čapek 12, Vojta Janota 11, Vojta Hajič 8, Honza Hron a Martin 6, Honza Pastorek 4, Adam 3, Matěj a Lukino 2

Díky nešťastné prohře v prodloužení jsme ve skupině obsadili druhé místo a hrajeme od 12:30 proti vítězovi skupiny D, silné Opavě. Držte nám palce, další zprávy zítra!

Čtvrtfinále a vyřazovací boje...

Jižní Supi - BK Opava 51:64

Již od včerejška jsme věděli, že páteční smolná prohra s Brnem nám zkomplikuje boj o eventuální medaile, protože Opava patří mezi favority celého turnaje. Naše obavy se sice potvrdily, ale předvedený výkon kluků nás skoro nadchnul. Od první minuty kluci přistoupili k souboji s BK Opava s plným nasazením. Zápas se hrál od začátku do konce v úžasném nasazení a tempu, opravdu všichni kluci vydrželi nejen opravdu aktivně a agresivně bránit, ale i běhat do rychlého protiútoku a po první čtvrtině jsme vedli 14:12. Bohužel v druhé čtvrtce se projevila větší vyhranost soupeřovy druhé pětky a v půlce jsme prohrávali, ale hratelným rozdílem 23:36.

A kluci bojovali i v druhé polovině, kdy jsme s favoritem drželi krok. Finální výsledek 51:64 značí, že druhá polovina skončila nerozhodně! I proto, ale hlavně pro předvedenou bojovnost a nasazení jsme po konci utkání kluky chválili s tím, že výkon proti Opavě byl pravděpodobně jejich nejlepší výkon v této sezoně. Tentokrát nechceme vyzdvihovat žádného jednotlivce, ale celé družstvo. Pro dokreslení - s Opavou jsme uhráli nejlepší výsledek na turnaji ze všech jejích soupeřů, dokonce i v semifinále zvítězila o více než 20 bodů. Jaká škoda neúspěšného prodloužení s Brnem :-(

Střelci: Robík 14, Patrik 9, Matěj a Vojta Hajič 8, Honza Čapek, Vojta Vosol, Adam, Lukino, Vojta Janota 2

Jižní Supi - BK Děčín 69:51

Prohra s Opavou rozhodla o tom, že dalším soupeřem bude druhý poražený z osmifinále, BK Děčín. A jak to tak bývá, po posvícení přichází... prostě po výborném výkonu proti Opavě se na nasazení a koncentraci kluků první poločas proti Děčínu nedalo koukat. Se soupeřem, který byl rozhodně méně basketbalový, jsme předvedli festival zbytečných ztrát (asi 5x jsme nedokázali vyhodit z autu), nepřesných střel a nesoustředěné obrany. Jen díky posledním dvěma minutám, které jsme vyhráli 8:1 jsme v poločase vedli o pouhý bod, 35:34.

Naštěstí v druhé půlce nastoupili úplně jiní Supi a hned třetí čtvrtinu jsme vyhráli 22:4 a prakticky rozhodli o zápasu! A je to o to radostnější, že tentokrát o osudu rozhodli kluci, kteří zatím nebyli tak výrazní: Matěj 8 bodů ve čtvrtině a Martin Dobiš a Oliver, kteří agresivní obranou získali mnoho míčů. Čtvrtou čtvrtinu jsme sice s nasazením, ale také s mnoha nepřesnostmi prohráli o bod, takže celkové skóre bylo 69:51. 

Tenhle zápas byl zápasem rozdílných poločasů. Na první prosím zapomeňme a ten druhý si naopak pamatujte - takový rychlý a agresivní basketbal bychom chtěli předvádět nejdřív zítra v boji o pátou příčku na turnaji, ale hlavně v další sezoně.

Střelci: Robin 17, Patrik a Matěj 10, Vojta Janota a Honza Čapek 6, Vojta Hajič 5, Adam 4, Honza Hron 3, Lukino, Oliver a Martin Dobiš 2

Zápas o konečné 5. místo...

Jižní Supi - SAM Brno 55:63

Po pohodovém dopoledni jsme plni odhodlání dorazili do tělocvičny s tím, že chceme dnešnímu soupeři, SAM Brno, vrátit těsnou páteční porážku a tím rozhodnout o zisku 5. místa v turnaji. A rozcvičení naznačovalo, že to kluci myslí vážně - rozcvičení bylo soustředěné, v tempu, přesné a plné košů - tak jak má být.

Bohužel, spolu s úvodním hvizdem jakoby nás opustila bojovnost a důraz. Soupeř od začátku nasadil zataženou obranu, ze které vyrážel do rychlých protiútoků. A právě schopnost zastavit rychlý protiútok, resp. hráče s balonem na půlce, nebo nejpozději na trojce nám dnes katastrofálně chyběla. Když soupeř překonal jednoho našeho obránce, druhý výpomoc jen předstíral, nebo před ním couval až do koše, kde ho často fauloval tak, že soupeř skóroval a navíc ještě házel šestku. Tento obraz utkání byl prakticky podobný celou první, ale i druhou čtvrtinu.

Po přestávce a poradě jsme se dokázali vzchopit a bojovat jako lvi, tedy vlastně supi! zvýšeným důrazem a rychlým zakončením jsme třetí čtvrtinu vyhráli 18:12 a skóre před poslední čtvrtinou bylo 43:46 v náš neprospěch. Ve čtvrté čtvrtce jsme šli dokonce na chvíli do vedení, pak se ale na naše ruce vloudila nervozita a do našich nohou v obraně opět nedůraz, čehož soupeř využil ke zvýšení náskoku na konečných 63:55.

Střelci: Robin 18, Honza Čápa 11, Vojta Janota, Martin, Matěj, Vojta Hasič a Patrik 4, Honza Hron, Oliver 2, Luki a Adam 1.

Zhodnocení turnaje a Supího výkonu

Festival U12 měl slušnou úroveň. Turnaj ovládl po finálové výhře nad Spartou tým Opavy, který by se rozhodně neztratil ani na mistrovství republiky! My jsme předváděli rychlý minižákovský basketbal s maximální snahou o zapojení co nejvíce hráčů do hry. Poznali jsme soupeře, s nimiž jsme se doposud nesetkali. Pro mladé Supíky to byla velmi cenná zkušenost a naše výkony na turnaji měly vzestupnou tendenci. V týmu se skrývá slibný potenciál do budoucna, kteří hodláme maximálně využít. Jen musí mít borci úctu ke svému talentu a chodit pravidelně na tréninky bez zbytečných omluv ;-)

Mohlo by Vás dále zajímat:

Před posledním turnajem drží U11 vyrovnanou bilanci

Naši mladší minižáci hrají v probíhající sezoně pražský přebor U11. Stejně jako na podzim i od začátku nového roku si vedou...

Vítězná rozlučka juniorů s domácí palubovkou

U19 čekaly dvě utkání proti borcům z Žižkova - jedno venku, jedno doma...i přes značnou marodku se podařilo dotáhnout oba matche do...

Přátelské utkání Jižních Supic proti Tygrům

Naše holky 2013 a mladší sehrály přípravné přátelské utkání proti Tygrům Praha.