Cosaq | | U19

Jižní Supi postoupili do extraligy U19!

V sobotu 12.6. ráno jsme se celý tým sešli na odpočívadle kousek za zastávkou metra Opatov, jak bývá naším zvykem při odjezdu na venkovní zápasy. Tentokrát to bylo trochu jiné, odjížděli jsme do Opavy na kvalifikaci o extraligu, nejvyšší mládežnickou soutěž. Čtyřhodinová cesta plná lehké nervozity a očekávání utekla jako voda, když jsme d






V sobotu 12.6. ráno jsme se celý tým sešli na odpočívadle kousek za zastávkou metra Opatov, jak bývá naším zvykem při odjezdu na venkovní zápasy. Tentokrát to bylo trochu jiné, odjížděli jsme do Opavy na kvalifikaci o extraligu, nejvyšší mládežnickou soutěž. Čtyřhodinová cesta plná lehké nervozity a očekávání utekla jako voda, když jsme dorazili k našemu hotelu, kde jsme se ještě před zápasem stihli ubytovat. V půl druhé byl odchod do opavské haly a od tří hodin byl začátek utkání.





BVK Holice – Jižní Supi 75:80





(17:22 33:44 47:62)





Na cestě za vysněnou extraligou nás jako první čekal tým BVK Holice, který jsme znali z předminulé sezony a věděli jsme, že to bude tuhý boj. Začátek, vlastně tři čtvrtiny tohoto zápasu, nám vyšly dobře. Kvalitním výkonem jsme si vybudovali náskok, který byl v průběhu 3. čtvrtiny až 20-bodový. Do 4. čtvrtiny jsme však vstoupili vlažně a soupeř se nenechal pobízet. Rychle snižoval náš náskok, a to až na pět bodů. Blíže se však již nedostal a tímto rozdílem skončil i celý zápas. První vítězství jsme si mohli odškrtnout.





Jižní Supi – Tygři Praha 72:60





(25:26 42:42 58:51)





Druhý zápas kvalifikačního turnaje jsme hráli od osmi hodin večer proti pražskému týmu Tygři Praha. První poločas zápasu byl velmi vyrovnaný a skočil výsledkem 42:42. Oba týmy chtěly urvat vítězství. Do druhého poločasu jsme však vstoupili lépe a v průběhu 3. čtvrtiny jsme si vybudovali 7-bodový náskok, který nás do závěrečné čtvrtiny uklidnil. Poslední čtvrtina již byla bodově chudší, padlo v ní dohromady jen 23 bodů, což nám hrálo do karet. Soupeř se snažil s výsledkem něco udělat, ale nedařila se mu střelba, a i díky tomu jsme ještě lehce zvýšili své vedení na konečný rozdíl 12 bodů.





Velmi povedené sobotní odpoledne a večer jsme zakončili pozdní večeří v našem útulném, ač zvenku na první pohled nepříliš vzhledném hotelu. Ovšem starali se o nás krásně! Trenéři a diváci si dopřáli jedno pivo na nervy, které během prvního dne hodně pracovaly... a to jsme ještě nevěděli, co nás čeká v neděli.





Jižní Supi – BK Opava 69:62





(20:19 35:34 48:51)





Třetí zápas kvalifikace jsme hráli v neděli ráno proti domácím BK Opava. Tento zápas měl pro nás v případě příznivého výsledku hodnotu zlata, protože jsme si mohli v předstihu zajistit postup do extraligy. Vstup do utkání jsme měli zářivý a rychle jsme vedli 7:0 a modlili jsme se, abychom soupeře co nejdéle udrželi na nule a zlomili jeho odpor hned v úvodu. To se nepodařilo a opavští ukázali, že to s nimi nebudeme mít vůbec jednoduché. První čtvrtinu jsme dokázali vyhrát, ale pouze o jediný bod. Druhá čtvrtina byla bodově vyrovnaná, obě mužstva si připsala 15 bodů, a tak se šlo v poločase do šaten za stavu 35:34 z našeho pohledu. Vstup do 3. čtvrtiny byl z našeho pohledu hrozný. Soupeř nakopnul vrtule a sérií 11 bodů otočil skóre utkání a dostal se do 10 bodového vedení. V tu chvíli to s námi nevypadalo dobře. Naštěstí jsme se dokázali zkoncentrovat a do konce 3. čtvrtiny jsme ještě snížili na rozdíl 3 bodů. V poslední čtvrtině se skóre přelévalo z jedné strany na druhou až do konce 9. minuty. Tam soupeř dal své poslední body v zápase. V poslední minutě, na rozdíl od nás, již opavští nedokázali skórovat, a tak jsme si došli pro třetí, postupovou výhru na turnaji. Emoce mohly naplno ven. Cíl, pro který jsme si přijeli, jsme dokázali splnit.





Levharti Chomutov – Jižní Supi 68:61





(20:17 35:28 55:40)





V posledním zápase víkendu jsme nastoupili proti levhartům z Chomutova, kteří si do té doby nepřipsali výhru. O to více byli motivovaní se o ní poprat, na rozdíl od nás. Uspokojeni postupem jsme již do hry nedali nic navíc. První čtvrtinu jsme prohráli o 3 body, druhou o 4 a třetí dokonce o 8 bodů. Výrazný bodový rozdíl jsme nechtěli dopustit, naopak jsme chtěli zkusit zápas ještě otočit, ale již nezbývalo dost času, energie a motivace. Takže jsme pouze snížili na konečné skóre 68:61.





Krapet neslavně jsme tedy zakončili celkově úspěšný turnaj a s postupem v kapse jsme se vydali vstříc Praze. Cesta byla velmi příjemná, plná pozitivních emocí a dobré nálady. A konečně si můžeme říct, že Jižní Supi jsou v extralize U19!





Statistiky z celého kvalifikačního turnaje najdete zde na webu ČBF


Před posledním turnajem drží U11 vyrovnanou bilanci

Naši mladší minižáci hrají v probíhající sezoně pražský přebor U11. Stejně jako na podzim i od začátku nového roku si vedou...

Vítězná rozlučka juniorů s domácí palubovkou

U19 čekaly dvě utkání proti borcům z Žižkova - jedno venku, jedno doma...i přes značnou marodku se podařilo dotáhnout oba matche do...

Přátelské utkání Jižních Supic proti Tygrům

Naše holky 2013 a mladší sehrály přípravné přátelské utkání proti Tygrům Praha.