Monika Mejdrechová | | U11 dívky | Přípravka

Turnaj Plyšákov 2023 v Olomouci

Naše nejmenší basketbalová přípravka pro holky U10 na turnaji v Olomouci

Holky ročníku 2013 a mladší vyrazily na historicky první účast Jižních Supic do Olomouce, na velmi oblíbený turnaj Plyšákov. Pro většinu hráček to byly první zápasové zkušenosti, ale přesto jsme na turnaji zažily spoustu (nejen) basketbalových zážitků. 
Sraz jsme měli již brzy v pátek na Hlavním nádraží a dobrodružství mohlo začít. Naše holky obsadily samostatně 2 kupé, kam byl vstup trenérek pouze pod heslem. Velkým zážitkem bylo objednávání jídla u stewardů, menším pak téměř hodinové zpoždění vlaku a rychlopřesun do haly. 
První den nás čekalo velké sousto a to zápas s pražskými Tygri a Žilinou. Naše holky statečně bojovaly, ale herně jsme na soupeře nestačily. Druhý den na nás čekala domácí Olomouc, holky si poprvé zahrály v nádherné sportovní hale na Čajkárně, ale bohužel domácí podporováni svými rodiči byly úspěšnější. Poslední zápas ve skupině s Brandýsem byl opět velkou zkušeností a tak nás nakonec čekal boj ve skupině o 13.-15.místo. 
Absolutně nejhezčí zápas sehrály naše holky v sobotu odpoledne proti Prostějovu, který stejně jako my na turnaj přijel s nováčky. Zápas byl neskutečně vyrovnaný, ve třetí čtvrtině jsme dokonce šnůrou 5 košů v řadě otočily vývoj skóre! Holky byly fantastický, nicméně nakonec se opět štěstí usmálo na soupeře. Tento zápas však tým stršně posílil a holky si užily opravdové sportovní emoce, kdy radost ze 3.čtrtiny nakonec vystřídaly slzičky po zápase. Poslední zápas jsme sehrály s Kladnem.
Ale Plyšákov, to není jen basketbal, to jsou první zážitky jako přespání ve třídě na karimatce, kecání s holkama, večerní diskotéka, hřiště, návštěva historického centra Olomouce, zmrzlina na náměstí a obrovský lanový park. Holky si také zažily vyhlášení v té krásné sportovní hale a užily si tak atmosféru svého prvního velkého turnaje! Domů si vezou novou posilu týmu, veverku Oříška! Holky, děkujeme za vše! 

Poslední setkání oblíbených turnajů 3x3 v Radotíně

V rámci turnajů od Pražského basketbalového svazu se během letošní sezóny odehrálo 108 utkání za účastí 667 hráček a hráčů,...

Supí miniturnaj měl své druhé pokračování

Ke konci února jsme pozvali naše nejmenší na druhé kolo Supího miniturnaje a opět si neskromně troufneme říci, že akce se skvěle...

Jižní Supice dorazily do Krkonoš

Jižní Supice poprvé v hostorii klubu vyrazili na hory na zimní soustředění. Přestože již nebyl sníh na lyžování, naše holky si výlet...