Cosaq | | U19

Poslední extraligový víkend sezony 2021/22

Poslední víkend této extraligové sezony nás zavál do Prostějova a do Holic. BCM Orli Prostějov - Jižní Supi 51:55 (9:15 29:20 41:36) Do 1. čtvrtiny zápasu s Prostějovem jsme vstoupili aktivněji a v průběhu čtvrtiny jsme si, díky kvalitní střelbě a troše štěstí v obraně, vytvořili až 10bodové vedení. Ke konci čtvrtiny jsme t


Poslední víkend této extraligové sezony nás zavál do Prostějova a do Holic.





BCM Orli Prostějov - Jižní Supi 51:55





(9:15 29:20 41:36)





Do 1. čtvrtiny zápasu s Prostějovem jsme vstoupili aktivněji a v průběhu čtvrtiny jsme si, díky kvalitní střelbě a troše štěstí v obraně, vytvořili až 10bodové vedení. Ke konci čtvrtiny jsme trochu polevili a soupeř zlepšenou hrou snížil na rozdíl 6 bodů. Druhá čtvrtina se nám naopak vůbec nepovedla. Malé nasazení v obraně a tristní zakončení nás dostalo do 9bodového manka.





Ve 3. čtvrtině přišlo z naší strany zlepšení, ale na víc, než na snížení rozdílu to nestačilo. V úvodu poslední části zápasu si Prostějov vzal své poločasové vedení zpět a naše vyhlídky na vítězství v tomto zápase se začaly vzdalovat. Kluci v sobě však našli ještě zbytky sil (hráli jsme v 8 hráčích) a přidali v obraně. Soupeři se přestalo dařit v útoku a my jsme naopak trpělivou hrou stahovali soupeřův náskok. Ještě minutu před koncem bylo skóre vyrovnané. Poté jsme převzali iniciativu my. Soupeři jsme nedovolili skórovat a zápas jsme dotáhli do vítězného konce.





Kompletní statistiky ze zápasu naleznete zde.









BVK Holice - Jižní Supi 75:76





(20:13 39:32 50:51 67:67)





Poslední zápas této extraligové sezony jsme odehráli proti Holicím. První období zápasu nás zastihlo nepřipravené. Po náročném nočním přejezdu jsme tahali nohy. Soupeř byl naopak aktivní a vypracoval si 7bodové vedení. Ve 2. čtvrtině jsme hru částečně vyrovnali, v útoku, ale v obraně jsme stále byli málo hladoví a agresivní. Domácí si podrželi 7bodové vedení do konce poločasu.





Jakoby se stalo zvykem, že v Holicích hrajeme dva rozdílné poločasy. Do toho druhého jsme totiž vstoupili velmi aktivně a do poloviny 3. čtvrtiny jsme dokázali vyrovnat. Poté se hra opět vyrovnala. I tak jsme se dokázali dostat do vedení, byť jen jednobodového. V průběhu 4. čtvrtiny jsme si dokázali vytvořit až 6bodové vedení. Soupeř však dvěma trojkami v závěru vyrovnal a utkání šlo do prodloužení - opět. Většinu prodloužení jsme drželi vedení na své straně. Ještě minutu před koncem jsme vedli o 3 body. Poté soupeř střelou ze střední vzdálenosti snížil na rozdíl 1 bodu a drama pokračovalo. Náš následný útok jsme zakončili zbytečně zbrkle a dali soupeři možnost jít do vedení. Ten toho bezezbytku využil a 3bodovým pokusem otočil skóre zápasu na svoji stranu. Do konce zápasu zbývalo 26 vteřin. V útoku se nám nedařilo otevřít soupeřovu obranu a čas plynul. Když zbývaly 3 vteřiny do konce útoku, Pšéňa se přes clonu uvolnil do střelecké pozice a se signálem konce útoku nás úspěšnou tříbodovou střelou dostal do vedení. Soupeř ve zbývajících vteřinách již nedokázal úspěšně zakončit, a tak jsme si opět odvezli z Holic výhru v prodloužení. Lepší závěr sezony jsme si nemohli přát. Nutno dodat, že na 1. poločas jsme měli k dispozici pouze 7 hráčů a na druhý poločas nás přijel doplnit Vašek. To ještě více podtrhuje odolnost, kterou museli kluci prokázat!





Kompletní statistiky ze zápasu naleznete zde.


Druhý ročník Dnu s basketbalem obohacen o besedu s hráčkami

Dvě hřiště obsypaná dětmi, hemžení na atletickém oválu i v sokolovně přes ulici. Sportovní klub Jižní Supi přichystal v areálu ZŠ...

Naši nejmenší si užili krásné odpoledne

Druhé pokračování basketbalového setkání Špunti nabídlo druhé pokračování a opět s naší účastí.

Neskutecně nabitý víkend pro Jižní Supice

Tak tohle byl nezapomentulný víkend pro naše Jižní Supice. Přespávačka, první místo a bazén za odměnu. Tak takhle by to šlo, nemyslíte?