Lenka Slezáková | | Přípravka

Poslední Špunti v sezóně 2023/24

Na den dětí 1.6.2024 jsme se sešli s nejmenšími hráčkami na dalším pokračování Špuntů.

Dnes jsme byli v první skupině v bloku od 9:00 do 11:00.

V šatně jsme se sešli vcelku načas, po převlečení se hned přesouváme do tělocvičny, chvilku si házíme na koš a pak následuje uvítací řeč a společné rozcvičení. Náš první soupeř jsou holky ze Slovanky, které tedy určitě nejsou nezkušené a určitě některé jsou starší než U10. Výsledek podle toho také vypadá, prohráváme na plné čáře, ale holčičky se opět praly o každý míč a vcelku i ubránily, akorát když jsou soupeřky o hlavu větší, dostáváme plno košů po doskoku. 

Nevěšíme hlavu, pozdravíme se soupeřem a o třetí místo si zahrajeme po soutěžích s Kunraticemi.

Soutěž číslo jedna, klouzání na žíněnkách :) První část týmu se umísťuje těsně o pár centimetrů na třetím místě, druhá skupinka překlouzá tělocvičnu jako první, radost velká, za odměnu bonbony.

Druhá soutěž, piškvorky.. Přestože holky tvrdí, že to znají, tak prohrají hned v prvním kole a vypadávají, no nedá se nic dělat..

Třetí je soutěž ve střelbě, Amerika neboli u nás známo jako král střelců, holky se drží, snaží, ale vypadávají těsně před finále.

Následuje soutěž pro trenéry, tanec okolo středového kruhu, při utichnutí hudby popadnout míč a dát koš dříve než ostatní. Holky fandí jako o život, nemůžu je zklamat. Postupně je vyřazena trenérka Nuslí, trenér Kunratic a v závěru i trenérka Slovanky, beru první místo, získané sladkosti předávám holkám.

A jde se na druhý zápas, Kunratice. Tady jsou děti přibližně stejně velké, takže zápas je hezky vyrovnaný. O poločase remíza, ve čtvrté čtvrtině jsme si vybojovali náskok šesti bodů, ale Kunratice postupně dotáhli a pár vteřin před koncem vyrovnali. Bude rozstřel. Holky si zvolí svojí zástupkyni, ta bohužel ale nedává a Kunratice ano, takže prohra a odnášíme si dnes čtvrté místo.

Pár závěrečných vět od organizátorů, společné focení, dáreček na památku, dnes pytlíky a přesouváme se do šatny a pak za rodiči.

Sice jsme dnes obsadili poslední místo, ale na všech dnes zúčastněných holčičkách bylo vidět, jak se za poslední dobu zlepšily. U všech je vidět, jak si hru užívají, jak se snaží a když se jim něco poradí, snaží se vše plnit. 

Na závěr moc děkuji všem rodičům, kteří dnes s dětmi dorazili a byli pro děti v tělocvičně podporou. 

Letní soustředění Jižních Supic v krásném areálu v Roudnici

Jižní Supice se letos slétly na soustředění do Roudnice ve středu 28.8.2024 a prvně osamoceně jenv holčičí sestavě.

Přípravy na novou sezónu jsou v plném proudu

Děti již počítají poslední dny prázdnin a my počítáme již počet dní do začátku sezóny. Co nás všechny čeká? Pojďte se podívat s...

Bramborová medaile s cenou zlata

Historicky první účast Jižních Supic na Prague Basketball Games skončila hezkým čtvrtým místem.