Monika Mejdrechová | | U11 dívky | Přípravka | U11

První Šmoulinky v sezóně 2023/24

Naše nejmenší soutěžní týmy nastoupily ke svým prvním Šmoulinkám v letošní sezóně. Jižní Supi postavili 2 týmy: U10 a U11 MIX.

Reportáž U10 Nové Strašecí

Náš tým U10 mix nastoupil v Novém Strašecí a bohužel výsledkově se nedařilo. Nutno říci, že pro většinu našich dětí se jednalo o první turnaj a tedy první větší zkušenost s opravdovými zápasy.

Los nám přiřadil tým Nového Strašecí, který měl ve svých řadách pár opravdu vysokých hráčů. Škoda. Bez výrazných posil starších ročníků by jistě zápas byl vyrovnanější a Supíci by mohli více využít své návyky z tréninků. Většinu našich hráčů toto bohužel vykolejilo a tak bylo těžké udržet morálku týmu. Díky hlasitému povzbuzování se přeci jen podařilo trefit dva koše a odvrátit tak nulový výsledek.

Vzhledem k časovému zpoždění jsme nastoupili téměř ihned k druhému zápasu s dívčím klubem HB Basket. Již při rozcvičování byla jasná technická převaha soupeře, ale stále jsme věřili v dobrý výsledek. Začátek zápasu se nám vydařil. Přes výrazné tempo soupeře jsme i bez bodového zisku udrželi soupeře pouze na pár bodech. Po první čtvrtině se ale začala projevovat na Supících únava a soupeř, který hrál první zápas turnaje nás rychlostně převálcoval.

Třetí plánovaný zápas byl z důvodu neúčasti týmu Litoměřic zrušen. 

Jak již bylo řečeno, náš tým teprve sbírá první zkušenosti. Výsledky se jistě po odehrání vícero turnajů zlepší. Díky turnaji víme kde zabrat, na co se v tréninku zaměřit a hlavně, že výsledky nás nepoloží, když si sport umíme užít. V této kategorii jde především o zábavu a lásku ke sportu.Děkujeme rodičům za odvoz a podporu během turnaje. Výsledky se dostaví!

Reportáž U11 Vyšehrad

První říjnovou neděli jsme se sešli s malými Supíky (5 Supic a 7 Supů) časně z rána na Vyšehradě, abychom odehráli první část Šmoulinky U11. 

Všichni dorazili na čas, v šatně jsme si rozdali dresy a vyrazili jsme do tělocvičny. První zápas nás čekal proti domácímu Vyšehradu.

Pořádně jsme se rozcvičili a díky pozdnímu příchodu pana rozhodčího jsme začali o něco později než bylo původně v plánu. Pokřik a jdeme hrát. Daří se nám a po první čtvrtině vedeme 10:2. Supíci bojují o každý míč, trochu nám dělá problém návrat do obrany, když dáme koš. V druhé části už se nám tolik nedaří a tak Vyšehrad zmenšil náš náskok.

O poločase s dětmi probereme co zkusíme zlepšit a na co si dáme pozor. Bohužel se nám vymstí špatný návrat do obrany a tak po třetí čtvrtině prohráváme o jeden koš. Ve čtvrté čtvrtině bojovali děti co to šlo, ale nakonec jsme dostali několik nešťastných košů a na závěr i trošku došly síly a tak jsme první dnešní zápas prohráli 31:20.

Nejlepším hráčem Jižních Supů byl vyhlášen zaslouženě Šimon.

Smutek a zklamání je na Supících znát, ale jak jsme se všichni shodli, důležité není vyhrát, ale pořádně bojovat a hlavně si to užít :) Před dalším zápasem ještě máme krátkou poradu v šatně, zdůrazníme si, co se nám v předchozím zápase nepovedlo, některé děti dostávají individuální úkoly (zakončit dvojtaktem, vracet se rychleji do obrany, než přihrajeme, v klidu se podíváme kdo je volný...). 

V tělocvičně rychlá rozcvička a jdeme hrát, tentokrát nás čeká Slávie. Ta v předchozím zápase porazila Vyšehrad. 

Supíci bojují o každý míč, přemýšlí nad přihrávkami, Slávii nic nedarují a tak po prvním poločase zaslouženě vedeme 28:10. V druhém poločase bojujeme dál, podaří se i pár krásných přihrávek a o to hezčích košů. Chvilkami jásáme nad daným košem a zapomínáme bránit, ale náskok byl naštěstí dostatečný. Zápas nakonec vyhráváme o deset bodů, 36:26 a všichni máme velkou radost ze zaslouženého vítězství.

Nejlepším hráčem druhého zápasu byl vyhlášen Alex, který vybojoval plno míčů a byl velkou podporou pro celý tým.

Pozdravení se soupeři, převzetí diplomu, závěrečný pokřik, děkovačka rodičům a s radostí jedeme domů.

Moc děkujeme všem Supíkům za jejich bojovnost a nadšení s jakým dnes hráli a dále všem rodičům, sourozencům, babičkám, kteří nám přišli fandit.

Neskutecně nabitý víkend pro Jižní Supice

Tak tohle byl nezapomentulný víkend pro naše Jižní Supice. Přespávačka, první místo a bazén za odměnu. Tak takhle by to šlo, nemyslíte?

Před posledním turnajem drží U11 vyrovnanou bilanci

Naši mladší minižáci hrají v probíhající sezoně pražský přebor U11. Stejně jako na podzim i od začátku nového roku si vedou...

Vítězná rozlučka juniorů s domácí palubovkou

U19 čekaly dvě utkání proti borcům z Žižkova - jedno venku, jedno doma...i přes značnou marodku se podařilo dotáhnout oba matche do...